top of page

TOP 5: Beste restaurants in Kefalonia

Bijgewerkt op: 9 mei

Welkom iedereen, fietsliefhebbers en fijnproevers!


Ik kan niet wachten om je mee te nemen op een onvergetelijke reis door het prachtige eiland Kefalonia, een paradijs voor wie van avontuur en lekker eten houdt. En laten we eerlijk zijn: wie houdt er niet van lekker eten? Kefalonia is een parel in de Ionische Zee, bekend om zijn adembenemende landschappen, kristalheldere water en warme gastvrijheid. Als fervent fietser ben ik verliefd geworden op de schilderachtige wegen en bergachtige paden die dit eiland te bieden heeft. De weelderige groene natuur en betoverende uitzichten maken elke fietstocht hier tot een unieke belevenis.


Maar genoeg over fietsen. Laten we het hebben over de culinaire schatten die Kefalonia te bieden heeft, te beginnen met mijn absolute favoriet:


Kapilio Taverna in Patrikata. Dit restaurant staat niet alleen bekend om zijn heerlijke geroosterde haan in rode wijnsaus, die mijn smaakpapillen prikkelt, maar biedt ook een fantastisch uitzicht op de omliggende heuvels en het glinsterende blauw van de zee. Het is alsof ik op een perfecte manier mijn ziel voed terwijl ik geniet hun sappige souvlaki en heerlijke gegrilde vis. Bij Kapilio kan ik me even losmaken van de wereld en me helemaal onderdompelen in het prachtige uitzicht vanaf de bergen van Asos. Maar er zijn nog meer culinaire avonturen te beleven op Kefalonia. We vervolgen onze weg naar onze volgende stop: Esperides in Svoronata. Hier, te midden van een verfrissende zeebries, biedt Esperides een oase van mediterrane smaken. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een lange fietstocht met een scala aan heerlijke gerechten, zoals verse zeevruchten en knapperige salades. Als ik in de prachtige tuin zit en mijn maaltijd eet in de schaduw van de sinaasappelbomen, voel ik me één met de zee en omringd door de schatten van de natuur.


Pizza Paradiso in Lixouri: Ja, je hoort het goed: pizza! Bij Pizza Paradiso verrassen ze je met lekkere pizza’s met knapperige bodems en heerlijke toppings. Bereid in een originele Napolitaanse houtoven, dit is misschien een ongebruikelijke keuze voor een fietser, maar geloof me, het is het waard. De ongedwongen sfeer en hartelijke bediening van de artistieke Dino's maken dit de ideale plek om na een dagje fietsavontuur heerlijk te ontspannen en te genieten van een welverdiende verwennerij.


Porto Atheras in Atheras: Na een lange dag fietsen voelt Porto Atheras als een warm welkom. Hier, omgeven door een ontspannen sfeer, laad ik mijn lichaam op met heerlijke gegrilde vis en smakelijke groentegerechten. Het restaurant doet me denken aan een ontdekkingsreis en ik ben vastbesloten om nog meer te ontdekken in de culinaire wereld van Kefalonia.


Liza's Grill in Lourdata: Last but not least kom ik graag naar Liza's Grill. Dit restaurant biedt een overvloed aan heerlijke smaken en aroma's. Ik geniet van hun sappige steaks en gegrild lamsvlees, terwijl ik mijn vreugde en energie deel met mijn fietsmaatjes. Het voelt als de echte, authentieke Griekse keuken, waar vriendschappen worden gesmeed en herinneringen worden gekoesterd.


Dus daar heb je het, mijn top 5 restaurants in Kefalonia, waar culinaire avonturen samenkomen met prachtige fietstochten. Of je nu geniet van het fantastische uitzicht bij Kapilio Taverna of je tegoed doet aan pizza en steaks bij Liza's Grill, één ding is zeker: Kefalonia heeft mijn hart gestolen, zowel op de fiets als aan tafel. Ik kijk uit naar meer fietsen, nog meer lekker eten en nog veel meer mooie herinneringen. Fietsen en genieten, daar draait het om.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page